HTML

When Love Will Overcome vol2

Ez a blog zenével foglalkozik. Nem vagyunk kritikusok, csupán laikusok, akik saját (többnyire) pozitív tapasztalataik alapján írnak ide.

Friss topikok

2013.11.22. 18:40 slartibartfast

Dead Letter Circus - The Catalyst Fire (2013)

Dead_Letter_Circus_-_The_Catalyst_Fire_album_cover.jpg

Régóta szerettem volna "pár sort" írni legalább az idei DLC megjelenésről, hiszen annyi előzetes volt már és mi is nagyon vártuk a blogon. Az együttes háza táján történtek mozgások, az általam kedvelt Rob Maric gitáros távozott, a helyére pedig Clint Vincent érkezett a földiek Melodyssey-éből. Jómagam drasztikus változást nem vettem észre a gitárszekcióban, talán csak annyit, hogy a második albumon még inkább rendben van a dolog, mint az elsőn és igaz ez úgy általában a The Catalyst Fire-re.

Az aussie rock virágzik és az utóbbi 3-4 évben meggyőződésem, hogy folyamatosan jönnek fel az amúgy régóta működő, de nemzetközi sikereket még csak szerény szinten elkönyvelő formációk, mint a Karnivool és a DLC. Rajtuk kívül sok más nagyon ígéretes együttessel is találkozni, akik nem feltétlenül a TooL nyomvonalán indultak el mind. A Karnivvolnál meg volt a nagy áttörés a Sound Awake-kel, a DLC-nél még mindig azt érzem, hogy csak Ausztráliában és az eldugottabb helyeken vannak rajongásig oda értük, pedig nekik is lazán kijárna egy széleskörűbb siker már.

Az első jelek aggasztóak voltak, mart a The Catalyst Fire promója úgy mindenestül bűnrosszra sikerült, kezdve a trailertől a borítón és sugallt koncepción át a beharangozó dalig, ami nem más, mint a Lodestar és szerintem az egész album leggyengébben sikerünt száma. Na, ez sokat elmond, mivel a Lodestar is egy kb. három fél pont egy ötös listán, és ezt leszámítva az album döbbenetesen jó. Üresjárattal nem találkozni, ami a This is the Warning-on gördülékeny volt, itt még gördülékenyebb, fogósabb; azt, a megszokott hangulatot viszik tovább, de nagyszerűen tudták továbbszínezni. Úgyhogy akinek tetszett a debüt, annak meggyőződésem, hogy ez is fog. Tény, hogy a meglehetősen "nehézre" összehozott új Karnivool-al szemben ez egy nagyon könnyen emészthető hanganyag, de ez nem von le az értékéből.

Nagyon összerakták a fiúk, a részletekbe nem is mélyülök el. A mai ausztrál rock zenét kedvelőknek egyszerűen kötelező.

Szólj hozzá!

Címkék: dlc altrock dead letter circus aussie rock


A bejegyzés trackback címe:

https://wlwo2.blog.hu/api/trackback/id/tr695649664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása