HTML

When Love Will Overcome vol2

Ez a blog zenével foglalkozik. Nem vagyunk kritikusok, csupán laikusok, akik saját (többnyire) pozitív tapasztalataik alapján írnak ide.

Friss topikok

2013.06.22. 15:06 slartibartfast

The Dillinger Escape Plan - One Of Us Is The Killer (2013)

Tessék. Megint kicsit nem figyelek, csak egy kicsit és egy számomra meghatározó banda úgy tol a pofámba új albumot, hogy még az előkészítésről is lemaradtam. Hiába, nehéz a jómunkás ember élete. Olykor.

Nehéz elfogulatlanul írni olyan formációról, akiknél minden újdonság olyan nekem, mintha aranyat szarnának. Mégis, azt be kell vallanom, hogy az Option Paralysis-tól annó nem dobtam be az elvárt hátast. Meg is ijedtem, mert a One of us első dala, a Prancer úgy nyit, mintha az emlegetett, előző albumról lenne valami felböfögött, visszamaradt köpedék gyomorsavval. Itt megjegyezném, hogy a Hero Of The Soviet Union is ugyanezzel az ismert képlettel indít, hogy aztán ezek az akasztanivaló idióták a pofánkba röhöghessenek.

Ugyanis, szerintem...ez az eddigi egyik, ha nem a...legkirályabb TDEP album. Csak az előzőleg említett negatívumot tudom felhozni, mást tényleg nem, pedig kutakodtam volna...de nem hagyta az újszülött. Szóval a Prancer második felétől beindul a formula és az új album hazavág, kész. Fel nem fogom, hogy sikerült három perces nótákba a matekmag szent megtartásával epikus íveket beiktatni, de sikerült. Komolyan mondom, az Understanding Decay-ben például mintha leszakadna egy világ és megszületne egy új, az album címét adó szám pedig az eddigi legdallamosabb szerzeményük, ami a végén óriásvasalóként simítja ki a szürkeállomyánba ragadt kétkedő ráncokat.

Itt a klippes nóta, tessék megnézni és nem aggódni:




Summa summarum: újabb lépés befelé az őrület mezsgyéjén és újabb lépés kifelé a szélesebb rajongótábor felé. Komprumisszummentes zseniális folytatás, ahol az eddig jellemző hideg precizitás és kaotikus kakófónia epikus magaslatok vonalaival metsződik úgy, hogy nem restek maguktól lopni azt, ami eddig bevált. Briliáns lemez, tényleg.

Szólj hozzá!

Címkék: experimental mathrock dillinger


A bejegyzés trackback címe:

https://wlwo2.blog.hu/api/trackback/id/tr995373483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása